Autisme Brabant: BijdeHand Autisme Begeleidings Centrum

   
     Bellen naar BijdeHand: 0493 - 795072
Tap To Call

Ouder- en gezinsbegeleiding   arrow

Gezinsbegeleiding

Iemand met een stoornis in het autistisch spectrum kan soms de dynamiek binnen het gezinssysteem bepalen. Er is dan sprake van gedrags- en/of emotionele problemen die de draagkracht van het gezin overstijgen of dreigen te overstijgen. De ouders kunnen in dit geval vastlopen in het opvoeden van hun kind (of kinderen). Het gezin functioneert niet (meer) goed en heeft naast een steuntje in de rug ook concrete handvatten nodig om weer zelfstandig op een goede manier met elkaar verder te gaan.

Binnen gezinsbegeleiding wordt zoveel mogelijk op maat gewerkt, passend bij de hulpvraag van het gezin. De totale begeleiding is afhankelijk van de ernst van de problematiek, het tempo van verandering en het effect van de begeleiding.
Gezinsbegleiding richt zich op het gehele gezin en daarom proberen we alle gezinsleden bij het proces te betrekken.

Het doel van gezinsbegeleiding is om zowel de persoon met autisme als zijn of haar gezin zodanig te ondersteunen dat thuis wonen voor hem/haar mogelijk is en blijft. Samen met de begeleid(st)er wordt gezocht naar oplossingen die het gezin helpt om de thuissituatie aanvaardbaar en draaglijk te maken en een balans te realiseren tussen draagvlak en draagkracht.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.